Coaching

Coaching met als doel geïnspireerd te raken. Coaching met als doel je te ontwikkelen in dat waar jij als leraar behoefte aan hebt. Coaching zonder beoordeling en zonder officiële verslaglegging.

Een traject van inspiratie coaching, zoals ik het graag noem, is als volgt opgebouwd:

Vier keer kom ik bij een leraar op school en in de klas. De leraar bepaalt. Alles. Wat de hulpvraag is en hoe we samen antwoord gaan vinden op die hulpvraag. Één van de vier keer dat ik langskom geef ik les aan jouw klas en laat ik je dat zien wat jij graag wil zien.

Elk coachingstraject is totaal anders en moet passen bij wat jij als leraar nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen. Bij Anke, zie reactie hieronder, heb ik eerst één keer gekeken, toen een les gegeven, vervolgens hebben we een woensdagmiddag gebruikt om samen het thema vernieuwend voor te bereiden en de laatste keer heb ik weer bij haar gekeken naar een les.

Meer informatie over de mogelijkheden van inspiratie coaching? Mail me op vaneijkrenee@gmail.com

Anke de Zwart (leraar groep 1/2, eerste leraar die ik heb gecoacht):

“Hoe lang je dit werk ook doet, er is altijd wel iets waar je tegen aan loopt/je niet tevreden over bent. Hoe super fijn is het dan dat er iemand is die de tijd neemt om naar je te luisteren (zonder oordeel!), met je mee denkt en je probleem ook  (h)erkent!
Heeft Renée dan overal een antwoord op? (ze is immers een excellente leerkracht) Nee natuurlijk niet, maar ze zit wel vol met ideeën en enthousiasme wat er voor zorgt dat jullie samen tot een idee of misschien wel oplossing komen waar je vertrouwen in /een goed gevoel bij hebt.  

Ook kan een sessie met Renée ervoor zorgen dat je er weer met een frisse blik tegen aan kijkt, nieuwe energie krijgt of weer meer kunt gaan genieten, want los van alles wat er mis is in de huidige onderwijswereld, het is wel een mooi vak waar wij ons (denk ik) iedere dag weer met ‘passie en beleving’ in (proberen te) storten.

Zie het als kans want het zal echt waardevol zijn!”