Oktober 2019 – Blog voor Bureau ICE

Hulde voor alle leraren! En hulde in het bijzonder voor alle startende leraren! Inmiddels ben ik een jaar bezig met de begeleiding van startende leraren en dat is echt ontzettend tof werk. Startende leraren zijn leergierig, positief en staan open voor tips en ontwikkeling. Ik gun deze leraren een fantastische toekomst in het onderwijs waarin ze gekoesterd worden om dat wat ze leveren en vooral willen leveren. Want natuurlijk gaat nog niet alles geweldig en fantastisch maar dat hoeft gelukkig ook niet, ze zijn immers startend.

En laten we wel wezen, in deze tijden van lerarentekort en de niet altijd even rooskleurige berichtgeving over het werken in het onderwijs, is het geweldig dat er nog steeds zo’n grote groep jonge mensen zich volledig geeft voor dit vak. Dat wat mij betreft het mooiste vak ter wereld is. Voor de dag van de leraar schreef ik een blog voor Bureau ICE dat hier te lezen is.