September 2019 – Blog voor bureau ICE

Dit jaar sta ik nog maar 1 dag voor een eigen klas. Dat zorgt voor minder eindverantwoordelijkheid, minder klassengebonden taken zoals het maken van groepsplannen en het voeren van oudergesprekken maar het zorgt ook voor minder snel routine en regelmaat. En dat is wel even slikken!

Ik ben gewend mijn draai te geven aan een groep en daar een flinke invloed op uit te kunnen oefenen. Dat is dit jaar wel even anders. Om de vrijdag toch speciaal en eigen te kunnen maken probeer ik een aantal tradities in te voeren in mijn klas. Zo starten we altijd met een Kanjertraining energizer en lees ik bijvoorbeeld elke vrijdag een prentenboek. In groep 5. Prentenboeken in groep 5? Ja hoor dat is superleuk! Voor Bureau ICE schreef ik een blog over dit speciale ‘juf Renée op vrijdag moment’, hier te lezen.