Mei 2019 – Andy Hargreaves in Rotterdam

Afgelopen week was Andy Hargreaves in Rotterdam. Andy Hargreaves is een toonaangevend professor in de onderwijsverandering. Hij schrijft en houdt lezingen over het thema duurzame schoolontwikkeling en duurzaam leiderschap.

Een bomvolle zaal in theater de Doelen luisterde geanimeerd naar deze man. Want vertellen en enthousiasmeren kan deze man zeker. En kritische vragen stellen ook! Hij heeft mij aan het nadenken gezet en daarom sprak ik de dag erna over zijn lezing toen ik te gast was bij Nieuws & Co op radio 1.

“Be proud of your expertise!” Daar ben ik het zo ontzettend mee eens! In het onderwijs lijkt het bijna alsof je niet mag zeggen dat je ergens goed in bent. En vaak aan de start van een overleg geven we aan dat iedereen gelijk is en dat ieders mening evenveel waard is. Maar het is nu eenmaal zo dat we specialisten hebben in het onderwijs. Mensen met meer kennis, sterkere vaardigheden of meer ervaring. En dat mag gewaardeerd worden! Wil je meer weten van hoe ik de lezing heb ervaren? Klik dan op de link en beluister het einde van de show van Nieuws & Co, ik vul de laatste 15 minuten van de show.