Januari 2019 – EduEnVogue op de NOT

Het walhalla van elke basisschooljuf (of meester) die houdt van gratis pennen, mokken en andere prullaria opende dit jaar 5 hele dagen én een avond haar deuren. Ook wel genoemd: de NOT. Natuurlijk is er veel meer te doen op de NOT dan met een trolley de paden afstruinen op zoek naar leuke en handige gadgets voor op je bureau in de klas.

Het eigenlijke doel van de NOT is om de leraren up to date te houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs. Je bekijkt er de nieuwste methodes, laat je informeren over vernieuwingen op het gebied van bijvoorbeeld ICT en probeert meubilair uit voor op school. Als je gericht op zoek gaat naar bepaalde onderwijsinhoud is die er in overvloed te vinden.

EduEnVogue was er ook bij! Elke dag nomineerden we goed geklede leraren die vervolgens kans maakten op de eretitel ‘Best geklede leraar van de NOT’. En ik moet je eerlijk zeggen, het was best even zoeken. Vijf dagen speuren naar leraren met gevoel voor mode en stijl, elke dag met een andere onderwijs- of modevriendin. Natuurlijk was het supergezellig en hebben we veel leuke gesprekken gevoerd over de combinatie mode en onderwijs.

 

 

Maar eerlijk gezegd bleef het aantal nominaties uit. Hoe dat komt? Ik weet het niet zo goed. Op een gegeven moment vroeg één van mijn partners in crime (terecht): ‘En wat is dan een goed geklede leraar? Waar ben je naar op zoek?’. Tja, daar vraag je me wat. Ik denk dat het erop neer komt dat we leraren zoeken die én verzorgd eruit zien, én een beetje lef tonen met hun outfit, én er net even anders uit zien, een knipoog naar de

 

mode. En, zeker niet onbelangrijk, dat ze trots uitstralen met hun look. Ik mag er zijn. Omdat wij er mogen zijn. Wij leraren mogen trots uitstralen, onder andere met onze outfit.

Natuurlijk lukte het wel om elke dag een aantal leraren te nomineren en elke dag een prijs uit te reiken aan de best geklede leraar van de dag. En dat was elke dag een waar feestje!