Januari 2019 – Blog ICE

Jaaaaaaa doel bereikt! Ik ben een covergirl! Nou ja, ik sta op de cover van Toets magazine. Maar ik moet je eerlijk zeggen, dit was toch wel een meisjesdroom.

Voor toets.nl schreef ik een blog over hoe leerlingen in mijn klas de leiding nemen over hun rapportgesprek. Voor het magazine toets werd dit artikel uitgebreid. En later werd me gevraagd om voor het Praxisbulletin het stuk nog verder uit te breiden met een stappenplan.

Mijn ervaring met het zelf laten voeren van gesprekken door leerlingen is ontzettend positief. Leerlingen vinden het spannend, maar kunnen, met een goede voorbereiding, echt aangeven waar ze trots op zijn en waar ze van balen. En natuurlijk neem ik ook de tijd om wat te vertellen over hoe ik de ontwikkeling van de leerling zie, wat me opvalt en waar we aan werken. Die ruimte is er altijd. Ook hebben ouders de mogelijkheid om vragen te stellen.

Maar de leerling heeft de leiding en daar gaan de stukjes over. Je kunt ze lezen door op de links te klikken in dit stukje.