Februari 2019 – Studiemiddag woordenschat

Zoals misschien bekend, geef ik dit schooljaar niet alleen les aan mijn eigen klas, maar ook aan de klassen van de startende leraren van BOOR. Dat betekent dat ik regelmatig uit mijn comfort zone moet, bijvoorbeeld als ik les geef aan de kleuters of groep 8. Maar ook dat ik me weer moet verdiepen in allerhande methodes waar ik zelf nooit mee heb gewerkt.

Of dat ik mag laten zien wat ik kan aan de hand van methodieken waar ik me wél in heb verdiept, of sterker nog in ben geschoold om te coachen! Zo’n methodiek is ook Met Woorden In De Weer, van Verhallen en Vernuft. Toen ik nog werkzaam was op C70 heb ik de cursusdagen gevolgd om te mogen coachen op deze methodiek woordenschat.

Ik was en ben fan van deze manier om leerlingen woorden aan te bieden en van het werken met een woordmuur. Een tijdje terug vroeg één van mijn startende leraren me om de les woordenschat op die manier te geven. Hij was enthousiast door dit voorbeeld en zijn directeur ook. We raakten in gesprek en het leidde tot het verzoek om een studiemiddag te organiseren rondom de methodiek.

Wat een enthousiast en open team! Studiemiddagen geven voor leraren die verplicht aanwezig moeten zijn is toch altijd anders dan de sessies die ik geef waarbij mensen vrijwillig aanschuiven. Maar hier was er geen verschil te merken! De betrokkenheid was hoog, de gestelde vragen waren kritisch en goed en de uitvoer van de opdrachten die ik verwerkte in de interactieve middag werden serieus uitgevoerd.

En toen ik de factuur verstuurde kreeg ik de volgende reactie van de directeur: “Zelden heb ik een factuur met zoveel plezier betaald!”. Altijd fijn om te horen natuurlijk. De energie die het haar opleverde heeft het mij ook gegeven. Kom maar op met nog meer studiemiddagen!