April 2019 – Nieuws & Co

De dag voor de meivakantie ging ik weer op pad naar Hilversum Media Park en ik moet zeggen, wat is het toch ontzettend leuk om te gast te zijn in een radio uitzending! Dit keer spraken we over nieuws dat die ochtend naar buiten was gekomen wat betreft het aantal lesuren dat Nederlandse leerlingen op jaarbasis doorbrengen op school.

Stiekem ben ik dan toch weer even zenuwachtig zo vlak voor een uitzending maar in het gesprek lukt het om dat te parkeren en me te focussen op het onderwerp.

En de reacties zijn ook zo leuk! Uiteraard zat mijn liefste gekluisterd aan de radio maar ook zijn twee beste vrienden, die niet echt iets hebben met mijn vakgebied, luisterden op zijn aanraden mee. En gaven me als reactie dat het echt tof is om te luisteren naar hoe ik over mijn vak praat en dat ik een goede nuchtere blik heb op het onderwerp. Kijk, die steek ik dan maar weer mooi in mijn zak.

Het gesprek (mét Friends tune als intro yesss!) is terug te luisteren via deze link, als je scrolt moet je ongeveer stoppen op 21 minuten in de balk. Na het lekkere ‘niets-aan-de-hand’ liedje mag ik mijn zegje doen.