Oktober 2018 – EduEnVogue in KINO

De nacht van het onderwijs is een unicum, georganiseerd door de gemeente Rotterdam en een cadeau aan alle leraren die lesgeven in Rotterdam.

Een avond en nacht vol entertainment, uitdagende lezingen, interessante workshop en originele shows. Zo ook in KINO 2!

EduEnVogue was van de partij! Heel eerlijk moeten we zeggen dat de opkomst niet groot was. De programmering van de – zeer geweldige – onderwijsmodeshow viel samen met de (gratis) theatershow Omdenken. Maar dit mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme haalden wij een aantal mensen over om vooral om te denken en iets te kiezen waarover zij dan aan alle anderen konden vertellen.

Annemarie en Marley toonden de trends voor komend najaar en Inge vertelde hierover. Inge is zelf teamleider in het SO en zeer geïnteresseerd in mode. Eerder stond zij zelf model voor EduEnVogue en nu presenteerde ze de trends. Dit deed ze geweldig!

Ik vertelde tijdens de onderwijstrends over GRIT en het effect hiervan op het behalen van succes in je leven. Wat kan je doen als leraar om GRIT te ontwikkelen bij je leerlingen? Ik sloot af met een betoog over het belang van het maken van fouten. Het belang van een cultuur waarin je fouten mag maken. Sterker nog, waarin je fouten maakt omdat je weet dat je er alleen maar van kan leren en er een growth mindset mee ontwikkeld.

Met een kleine groep wordt een onderwijsmodeshow altijd een stuk intiemer. Je leert de mensen kennen, ook al duurt het maar een half uur. Het werd eigenlijk ook gewoon ontzettend gezellig en tijdens het pitchen hadden we 5 enthousiaste onderwijsbetrokkenen op het podium die allemaal dolgraag de prijs wilden winnen voor beste slogan.

” Onderwijs in de mode omdat …. “