November 2018 – EduEnVogue in de zorg!

Woop woop! EduEnVogue maakte op 16 november de overstap naar een andere sector, namelijk de zorg! En zo ontstond de motivatiemodeshow.

Tijdens de motivatiemodeshow presenteren we modetrends voor het komende seizoen en motiveren we werknemers op hun vakgebied. En dat is tof! Het was ontzettend spannend omdat het nieuw was, we hadden nog nooit gepresenteerd voor mensen in de zorg. En ook al hebben zorg en onderwijs veel raakvlakken, het is een andere tak van sport. Maar gezonde spanning is niet voor niets gezond. We hebben een superleuke show neergezet!

Inge presenteerde drie modetrends voor de winter. Vanuit de organisatie waren twee werknemers uitgekozen om model te staan voor die trends. Hoe wordt de trend gedragen op de catwalk zag je in de presentatie. Maar hoe draag je de trend op de werkvloer? Wat trek je wel en niet aan als je naar cliënten gaat? Hoe kan kleding je helpen serieus genomen te worden als je jong bent en er daarom misschien niet altijd gelijk naar je geluisterd wordt? Hoe draag je een hippe trend zoals Athletic zonder te sportief op de werkvloer te verschijnen?

Inge deed dit fantastisch, maakte de trends heel werkelijk en draagbaar, stelde de modellen op hun gemak want mensen wat is het spannend om in een outfit die je totaal niet gewend bent te verschijnen voor al je collega’s! Ze werden elke rond met een terecht applaus ontvangen. En wat waren we blij met Roos! Ze heeft de modellen elke ronde geholpen snel om te kleden zodat ze op tijd klaar waren voor de volgende trend. Top!

Ik mocht de trends presenteren om te motiveren. Ik sprak over GRIT, een stukje wetenschap en onderzoek rondom de factoren die voorspellen of je succes gaat behalen in je leven. En vooral hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Via een tekenopdracht, die eerst ongemakkelijk giechelend werd ontvangen, kwamen werknemers in contact met hun passie. Waarom ben ik de zorg ingegaan? Waarom wil ik dit vak uitoefenen? Gepassioneerde gesprekken volgden en het was bijna moeilijk om dit te stoppen! Ook sprak ik over koninklijk meesterschap. Hoe blijf je meester in je vakgebied? Middels interactieve oefeningen kwamen werknemers erachter hoe belangrijk het is en blijft om in gesprek te gaan en blijven met elkaar over cliënten, over je vak, over de ontwikkelingen en ontdekkingen rondom ziektebeelden waar je mee werkt. De laatste trend ging over het nemen van verantwoordelijkheid. Hoe kom je in je kracht te staan en welke rol heb jij daar zelf in?

Echt, we hebben genoten en zijn er klaar voor om de wereld te veroveren met onze motivatiemodeshow!