Augustus 2017 – Opening Rotterdams Onderwijsjaar

Op donderdag 24 augustus opende de gemeente Rotterdam het schooljaar in stijl. Zittend op handige en inspirerende krukjes in de prachtige burgerzaal van het Stadhuis lieten zowel leraren als leerlingen van zich horen en zien! Luk Dewulf inspireerde en vermaakte het publiek met zijn visie op talentontwikkeling. Talent was alom aanwezig op het podium.

Luk Dewulf legde één van de talenten uit met de naam ‘de bezige bij’. En o wat herkende ik mij hierin! Op deze eerste donderdag dat ik niet meer voor de klas stond en dus wakker werd met het gevoel dat ik een beetje aan het spijbelen was… Totale onzin natuurlijk. Vanaf dit schooljaar neem ik bewust de tijd om mij ook te richten op onderwijsgerelateerde activiteiten buiten de school.

Zoals het presenteren van de opening van het Rotterdamse onderwijsjaar! En een mooi onderwijsjaar dat het gaat worden! Wethouder Hugo de Jonge complimenteerde de Rotterdamse leraar met het harde werken en alle energie die wij stoppen in ons dagelijkse werk. Natuurlijk zijn we er nog niet. Maar dat is ook niet erg. Genoeg uitdagingen liggen op het pad van elke leraar, zo ook de Rotterdamse. Het nieuwe masterplan is klaar en werd geïntroduceerd met een compilatiefilmpje van de interviews die zijn afgenomen ter illustratie van het masterplan.

En dat was wel even een maf moment, om beelden aan te kondigen waarin Rotterdamse onderwijsbetrokkenen worden geïnterviewd door…jawel…mij! Hoezo bezige bij?

Benieuwd naar de interviews? Ze zijn te vinden op de website www.onderwijs010.nl/masterplan. Klik op één van de poppetjes en laat je inspireren door deze mensen!

Foto door Jan van der Ploeg