Augustus 2017 – de start van het schooljaar

Het schooljaar is weer begonnen! Voor wie denkt dat leraren heel veel vakantie hebben, dat klopt! Het is een luxe waar ik elk jaar weer volop van geniet. Echter werken we ook ontzettend hard. Zo ook in de week voor de start van het schooljaar. RTV Rijnmond werkt dit jaar aan een reportage waarin ze inzichtelijk maken hoe zo’n eerste schoolweek eruit ziet. En wat het betekent voor leraren, directeuren en uiteraard leerlingen.

Om ook een beeld te geven van de voorbereiding van een leraar op het nieuwe schooljaar kwamen ze op de vrijdag voor het nieuwe schooljaar filmen bij mijn in de klas. Ik begrijp namelijk dat niet iedereen altijd goed weet wat er gebeurt in die week. Om wat meer duidelijkheid te geven, ik was er op 1 dag na de hele week. Tafels klaarzetten, computer aansluiten, roosters maken, plannen doornemen, materiaal verzamelen, logboek invullen, werk plannen, weekkaart maken, zorgdossiers doornemen, nieuwe methodes doornemen, voorbereiden op de lessen en natuurlijk even goed bijkletsen met collega’s.

Om op dinsdag (ja wij hadden ook nog een studiedag op maandag) feestelijk te starten met de traditie van de Pijler; de catwalk! Ieder leerjaar presenteert zichzelf aan alle leerlingen en hun ouders. Elke leraar wordt omgeroepen door onze directeur. Kortom, een klein feestje waarbij je knallend het nieuwe schooljaar in gaat. Ook daar was RTV Rijnmond bij. Gewoon even kijken dus!

Voorbereiding van een schooljaar

De feestelijke opening van de Pijler