Juni 2017 – Parade met EduEnVogue

Wow! De Parade Rotterdam ging een dag eerder open zodat alle leraren van Rotterdam er een geweldig feestje van konden maken! Bedankt gemeente Rotterdam! Het weer zat helaas niet gelijk mee…de regen kwam met bakken uit de lucht!

Maar dat maakte voor Hiba en Devano niet uit. Gewapend met hun vlag met daarop de tekst ‘Ik hou van een leraar met ambitie en stijl’ lokten ze leraren bij ons de tent in. Charming as they are werkte dit goed!

IMG_6799

Eenmaal in de tent werden bezoekers getrakteerd op drie trends. Trends in de mode én in het onderwijs. Danielle presenteerde bijvoorbeeld de trend ‘Speelse balans’. Deze zomer zie je veel pasteltinten gecombineerd met natuurtinten. Een bloemenbroek gecombineerd met een rustige top. Broek en shirt in dezelfde groentint maar gepimpt met een accessoire met heftige print. Mode ontwerpers zijn altijd bezig met het zoeken van de juiste balansen dat zie je terug in deze zomerse trend!

Terwijl DanieIMG_6845lle honderduit vertelde over kenmerken van de trend, de kleuren en de vormen, liepen Jaimy en Mark (meester in het PO in Rotterdam Zuid) een mini modeshow om de trend te illustreren. Zo ook met de trend ‘Nieuwe orde’, die voornamelijk gaat over het nieuwe colour blocken.

IMG_6810

 

 

 

 

 

Aan mij de eer om de trends te vertalen naar het onderwijs. De balans in het onderwijs vertalen is niet zo moeilijk. Wij hebben constant te maken met het creëren van een juiste balans. Bij deze trend probeerde ik een nieuwe trend te zetten. De balans zoeken tussen aandacht voor cognitie aan de ene kant en aan de andere kant de persoonsvorming is namelijk best lastig. Maar als je het aan mij ligt zit persoonsvorming verweven in alles wat je als leraar doet. Bewustwording daarvan helpt je met het vormgeven van dit onderdeel in je onderwijs.

Na drie inspirerende trends vanuit de mode en onderwijs daagde Jaimy de aanwezigen uit om met elkaar in gesprek te gaan over de trends die zij in hun onderwijs hebben opgemerkt. Bij de leerlingen of hun collega’s, binnen én buiten de school. Lef voor het delen met de gehele groep werd beloond met een goed gevulde goodie bag. Twee winnaars gingen er bovendien vandoor met een cadeaubon van Voorwinden.

Een avond vol ambitie en stijl…

IMG_6846P.S. Wil je meer weten over trends in de mode én onderwijs? Stuur me een berichtje want we komen graag bij je langs!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.