Juni 2017 – Stichting Fluvium

Op een stormachtige dag toog ik naar Meteren. Het bestuur stichting Fluvium nodigde mij uit voor een workshop ‘Hoe word ik een leraar met lef?’. Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk om te doen. Via een stappenplan neem ik leraren mee in een soort zoektocht naar lef. Wat is lef in het onderwijs? Waarom is het nodig en hoe toon je lef?

Ik zet filmpjes in maar vooral veel anekdotes van mijn groep leerlingen. Omdat ik er echt vol van overtuigd ben dat de leerlingen de spiegel zijn voor jou en je kunnen. Mijn leerlingen vertellen mij altijd wat ze nodig hebben, direct of indirect. Vervolgens is het aan mij om die behoefte om te zetten in onderwijs. En daar is soms een gezonde dosis lef voor nodig. Zodat jij als leraar buiten de gewaande paden kan treden. Om te zorgen dat de leerlingen krijgen wat ze nodig hebben. Een geslaagde workshop!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.