Maart 2017 – Delen van leiderschap met LmL

De Lichtfabriek, wat een toplocatie! Een rode loper, een ware catwalk, hoge plafonds, MEGA kroonluchters en vooral veel leraren met lef en directeuren met durf. Vier sprekers. Twaalf bouwstenen. Één opdracht. En een hele trotse moeder in het publiek.

Het delen van leiderschap, hoe doe je dat? Bekeken vanuit de wetenschap, de theorie, de directeur en de dagelijkse praktijk van de leraar. Wat betekent het eigenlijk? Het gezamenlijk oppakken van de verantwoordelijkheid om keuzes te maken die uiteindelijk het beste tegemoet komen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen die bij jou in de klas zitten. Dat betekent het voor mij.

Mijn drie bouwstenen komen daarom neer op de volgende drie termen:

  • zoek medestanders
  • zet leerlingbelang voor op
  • laat los en ga ervoor

Als je maar 7,5 minuut hebt, make it worth your while! En dat deed ik. Shinen maar! Een feestje om hier te mogen staan namens deze (nog steeds wel een beetje mijn) toffe verzameling enthousiastelingen van Leraren met Lef!

mannen lml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.