Januari 2017 – Ontmoeting met Maxima

Voor de tweede keer mocht ik Maxima ontmoeten. Wat heeft ze aan? En wat gaat ze vragen? Nog nooit heb ik zoveel pers om mij heen gehad als die zeven hele minuten op dinsdag 24 januari. Maxima opende de NOT en deed daarna een vlot rondje over de beursvloer. Eindigend op het terras alwaar ze in gesprek ging met drie leraren. WAAR IK ER DUS ÉÉN VAN WAS! Hoezee hoezee wat een eer! Een bijzonder momentje moet ik jullie zeggen. En in een flits voorbij. Maar genoeg flitsen om me heen dus gelukkig hebben we de foto’s nog… Nog niet trouwens haha. Voorlopig moeten we het doen met een foto vanuit de verte van een collega van Suzanne, vriendinnetje van mij. Ze kreeg de foto vanwege de koningin. En zag vervolgens alleen mij staan! In een flits (goh, we flitsen wat af in dit stukje zeg) was ik te zien in het programma ‘Blauw bloed’. Daar kreeg ik weer een foto van Eva van, ander vriendinnetje. ’s Avonds keek ik het terug. Het was ZO SNEL dat ik me af vraag hoe ze dat in hemelsnaam op de foto heeft gekregen… Maar hoe was het vraagt u zich misschien af?

koningin

Kijk. Het is simpel. Als Maxima aan komt lopen lijkt alles miraculeus goed te zijn. And all is well. Dat idee. Vast heel overdreven maar zo voelt het voor mij wel. Ik heb zeven hele minuten alleen maar staan stralen, glimmen, glunderen en voelde alleen maar trots.

Ze vroeg me om voor te stellen. Ik vertelde kort dat ik les geef aan groep 7 in Rotterdam Zuid, dat ik lang actief ben geweest voor Leraren met Lef maar mij sinds kort vooral inzet voor EduEnVogue. Na mijn korte promo praatje voor aandacht voor mode in het onderwijs keek ik Maxima veelbetekenend aan. Hopend op instemming van onze koningin. Die zij natuurlijk gaf! Veelbetekenend keek ze mij ook aan en vertelde me dat ze het goed vindt dat we daar aandacht aan besteden. Je uitstraling, mede bepaald door je kleding, is je visitekaartje en deel van je communicatie.

Dus Jaimy, voorlopig blijf ik me heftig inzetten voor EduEnVogue. Als zelf onze majesteit achter ons staat dan kan het niet anders dan dat wij de komende jaren de onderwijswereld gaan veroveren! Op hakken, in een rok van tule en met een zijden blouse. Zoiets. Denk ik. Toch?

In ieder geval zullen we er FLITSEND uitzien! Voor onszelf, de klas, de leerlingen, elkaar en vooruit, ook voor de koningin.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.