Januari 2017 – Afscheid Leraren met Lef

The end of an era! Ik wist van tevoren dat er tranen zouden vloeien. Ik wist van tevoren dat er genoeg moois was om over te vertellen. Ik wist van tevoren dat ik mijn lef maatjes ontzettend zou gaan missen. Ik wist ook van tevoren dat het goed was. Goed om gedag te zeggen na 4 hele mooie jaren.

Ook Ralf wist veel hiervan van tevoren. Van tevoren hebben we hier samen over gesproken. En wat geef je het bestuur en alle fijne mensen om Leraren met Lef heen dan mee? Advies? Tips? Kritische nootjes? Humor? Liefde? Van alles een beetje. Verpakt in het unieke stappenplan (mét goodie bag uiteraard) getiteld ‘Hoe BLIJF ik een Leraar met Lef?’ (En ja: AL die hoofdletters zijn op hun plek!). De stappen durf ik wel te vermelden. De achterliggende gedachte blijft voor intimi. Flauw misschien maar wel zo eerlijk. Je moet niet al je geheimen verklappen toch?

lml

Stap 1                   Reik naar de sterren en droom groot.

Stap 2                   Ken je talent en dat van anderen.

Stap 3                   Zorg dat je structureel te weinig tijd hebt maar doe alles.

Stap 4                   Eat glitter for breakfast and sparkle all day.

Stap 5                   Ga de wereld in.

Stap 6                   Vraag waarom.

Stap 7                   Kleur buiten de lijntjes.

Stap 8                   Blijf luisteren.

Stap 9                   Hou je balans.

Stap 10                Vier feest. Vier vooral veel feest!

En wat kregen wij mee? Veel lof, complimenten, lieve woorden en heul veul cadeaus! We zijn verwend! We zijn vergeleken met schoonheden, Griekse goden en godinnen en met winden. (Geografische trouwens). En zelfs Sander Dekker had nog wat te zeggen in een persoonlijke videoboodschap, heel bijzonder! Bedankt allen! Ik had niets willen missen van de afgelopen jaren. Niets mooiers dan ondergedompeld te zijn in een warm bad lef.

afscheid 3

afscheid 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.