November 2016 – Startersavond Hyperion Lyceum

Racen na schooltijd om op tijd in de auto te springen bij Jaimy. Dat had nog wat voeten in de aarde. Ik was even vergeten dat ik Marwan uit mijn klas had beloofd hem deze donderdag na schooltijd voor te stellen aan de juf van de brede school activiteit. De donderdag ervoor keek ik na terwijl ik op de achtergrond termen als Einstein en robots en tweede wereldoorlog voorbij hoorde komen. Ik deed een sneak peak en zag van alles dat in mijn ogen ‘Marwan!’ schreeuwde. Maar de club voor 7 jaar en Marwan groep 7. Maakt niet uit zei de juf, hij mag mijn hulp leraar zijn?

Na het voorstelrondje toog ik richting huis. Vest uit, net jasje aan en richting Amsterdam. Om er daar achter te komen dat van de 35 aanmeldingen er 8 fanatieke startende leraren aanwezig waren. Ondanks onze power promotie met onder andere mijn blog voor EduEnVogue over deze avond! Maar die 8 leraren waren er wel en wat een bikkels! Jaimy en ik gaven alles tijdens onze workshop ‘Hoe word je een stijlvolle leraar mét lef?’. Vanwege de lage opkomst besloten we met alle deelnemers onze workshop eerst te volgen en daarna die van Martin van het NIVOZ.

En wat een compliment kregen we van deze man! Hij opende met ‘Toen ik jullie net zo energiek aan de gang zag dacht ik van zo wil ik het ook gaan doen! Maar zo ben ik eigenlijk niet dus ik doe het toch op mijn eigen manier.’ Wat natuurlijk precies is wat iedereen moet doen, maar wat een mooi compliment zeg…

Tijdens onze workshop namen Jaimy en ik de leraren en de organisatie mee in een stappenplan om leraar met lef en stijl te worden. Via 8 stappen, die we gevisualiseerd hebben via items in een goodie bag baanden we de weg. En een groep stijlvolle leraren mét een gezonde dosis lef verliet na 45 minuten het lokaal. Het was weer een topavond! Klein groepje maar fijn!

img_4594

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.