Oktober 2016 – Rijksmuseum Thieme Meulenhoff

WOW! Mogen presenteren IN HET RIJKSMUSEUM! Dat vind ik nog wel wat! Toen ik vol vervoering het museum binnenstapte en de beveiliger die mij naar mijn opdrachtgever begeleidde deelgenoot maakte van dit gevoel reageerde hij volledig nuchter met ‘Hoezo? Dat gebeurt hier elke dag!’. Beeld er een Amsterdams accent bij in en u snapt, ik was terug op aarde.

In de picknickzaal van het Rijksmuseum mag je niet werken met eigen digitale middelen omdat deze zaal tussen de zalen met kunst in ligt. Dus aan mij de uitdaging om een presentatie te geven zonder digitale middelen. En dat in 2016! Verandert de wereld dan echt wel zo snel als we soms  beweren? Of is het toch ook belangrijk om af te kunnen zonder PowerPoint? Ik ging de uitdaging gretig aan en stond aldaar voor kamerschermen, beplakt met foto’s en afbeeldingen.

Alle deelnemers kregen een goodie bag. Daarin zit materiaal waar je he-le-maal niets aan hebt. Maar wat een ieder een aantal dagen later hopelijk doet herinneren aan één van mijn anekdotes of ervaringen. Zodat ze dan weer even geïnspireerd worden om dat te doen waar ze die dinsdag bij mij in het Rijksmuseum van overtuigd waren.

Ook deze middag stond in het teken van eigenaarschap van onderwijs. Genodigden waren klanten van de uitgeverij Thieme Meulenhoff. Na mijn presentatie kregen we allemaal de kans om de eregalerij van het Rijksmuseum te bezoeken onder leiding van een gids. En…na sluitingstijd! Ik sneakte er net iets eerder naar toe dan de anderen en stond dus met persoonlijke gids voor de Nachtwacht in een verder volledig stille want lege eregalerij. En alle nuchterheid van de beveiliger daargelaten kon ik alleen maar denken en voelen….WOW!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.