Oktober 2016 – KPOA Amersfoort

Als je presentatie wordt afgekondigd met de opmerking ‘Renée je hebt het vast al vaker gehoord…kippenvel. Wat een passie! We nodigden je uit om te inspireren en dat is zeker gelukt. Dankjewel!’ dan sta je in mijn geval flink te blozen en stap je dankbaar op je fiets richting station. Dan maken de regendruppels ook niet meer uit.

Ik sprak voor een groep van zo’n 30 directeuren van KPOA over eigenaarschap van onderwijs. Wat moet een leraar doen en wat moet een directeur laten? At the end of the day moet een directeur natuurlijk ook wat doen zodat die condities voor de leraar om eigen  onderwijs te ontwerpen zo goed mogelijk zijn.

Al eerder bedacht ik 7 eigenschappen van een leraar die onderwijs ontwerpt. Nu voegde ik daar 6 eigenschappen van een directeur aan toe. Geprikkeld werd ik zelf ook weer door een gesprek met één van de aanwezigen. Ik vertelde dat ik zelf graag een studie zou willen doen waarbij ik geen onderzoek hoef te doen maar vooral veel kan leren over pedagogen, filosofen, gedragsspecialisten en andere interessante mensen. Zodat ik mezelf verrijk. Maar zo’n master ben ik tot nog toe niet tegen gekomen. Waarop hij me vroeg waarom ik dan niet mijn eigen onderwijs ga ontwerpen?

En met die vraag had ik zelfs nog wat om over na te denken op de fiets in de regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.