Oktober 2016 – Hogeschool Rotterdam inspiratiedagen

“Hoe word je een stijlvolle leraar mét lef?” Goede vraag denkt u misschien! Jaimy van EduEnVogue en ik maakten ons klaar om hier maar liefst drie keer met studenten HBO van verschillende lerarenopleidingen over in gesprek te gaan. Via filmpjes, anekdotes en uitwisseling trachtten wij antwoord te geven op deze vraag.

Waar het ons eigenlijk om ging en gaat is dat studenten zich bewust worden van het belang van deze twee elementen in je onderwijs. Stijl en lef. De combinatie zorgt voor sterke leraren die weten wat ze doen en waarom ze het doen. Uiteindelijk staan we voor de klas om te zorgen dat we tegemoet komen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen die op dat moment voor onze neus zitten.

De combinatie met mode lijkt soms wat oppervlakkig maar is dat absoluut niet. Leraren zijn een rolmodel op meerdere vlakken, ook op het vlak van uiterlijke verzorging en zeker op uitstraling.

Geïnspireerde studenten verlieten mét goodie bag vol glitter en lef het lokaal. Drie keer een volgeboekte workshop en wij zijn weer een ervaring rijker. Want ja het is wel even wat anders, lesgeven op het HBO…dachten we! Maar leerlingen blijven leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.