Oktober 2016 – Het spel van het onderwijs

Hoe speel je het spel van het onderwijs? Als je spel als metafoor neemt voor het onderwijs impliceer je dat het onderwijs een bedenker heeft, spelregels, een speelveld, spelers, een winnaar maar ook een verliezer. De vraag die mij voorafgaand aan deze workshop werd gesteld was ‘Hoe speel je het spel van het onderwijs zo, dat iedereen wint?’. Aan de hand van 10 voor mij ongeschreven maar wel gouden ‘spelregels’ heb ik getracht de leraren van het bestuur OZHW te inspireren en mee te nemen naar een antwoord op die vraag.

Natuurlijk raak je dan het lastige punt van tijd. Veel leraren bedenken en ontwerpen graag hun eigen onderwijs, maar lopen tegen knelpunten aan. Hoe je toch kan vernieuwen, klein beginnen en mogelijk later groot groeien, dat hebben we besproken aan de hand van een aantal voorbeelden en anekdotes van mij maar ook van de aanwezigen. Een geslaagde middag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.