Oktober 2016 – Verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam

En de winnaar is….. Wat een spanning! Wat een eer om dit feestje voor de tweede keer te mogen presenteren. Rotterdam organiseert als één van de weinige gemeentes de verkiezing Leraar van het jaar van de stad. Dit jaar is Rotterdam de Onderwijsstad van het jaar 2015-2016 en dat maakt het wel extra bijzonder. Vijf leraren (PO, VO, MBO, SO, PM) en één lerarenteam zijn op dinsdag 4 oktober verkozen tot ambassadeur van het onderwijs. Samen met wethouder Hugo de Jonge maakte ik deze mensen ontzettend blij.

Met een knipoog verkozen we ook de best geklede leraar van het jaar. Tijdens het feest liep er een zeskoppige kinderjury rond die lette op de looks van de aanwezigen. Na de check of ze een Rotterdamse leraar waren kregen ze een bijzondere ketting omgehangen, hét bewijs dat ze hip en happening bevonden zijn. En ook daar kwam één winnaar uit de bus. Dit werd georganiseerd door Jaimy van EduEnVogue.

Vooral toen de winnaar van het PO bekend werd gemaakt was de feestvreugde bijna niet te stoppen! Een confetti kanon ging af (yesssss) en een aantal kids uit zijn klas vloog hem om zijn nek.

De spanning was voelbaar voor alle genomineerden en wát een ontlading! Deze verkiezing werd gevolgd door de uitreiking van de landelijke Top Talent Prijs. De Rotterdamse drukte en heftigheid vertrok en werd vervangen door een meer serieuze sfeer. Namens Rotterdam mocht ik een ieder welkom heten. En toen…benen omhoog op de bank!

Klik op de link voor de winnaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.