September 2016 – Presentatie voor CED

Op dinsdagmiddag kwam een aantal bedrijven op uitnodiging samen op het Rotterdam College. De uitnodiging kwam van het CED en was bedoeld om de afgevaardigden te inspireren meer te doen met MBO, maatschappelijk betrokken ondernemen. Aan mij was gevraagd een inkijkje te geven in het onderwijs van de toekomst. Na een globale samenvatting van het proces rondom onderwijs 2032 sprak ik over een aantal onderwerpen waarvan ik vind dat het onderwijs er mee bezig zou moeten zijn. Om de leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Deze punten, zoals gezond gedrag en creatief denken, lichtte ik toe met anekdotes uit de klas. Best spannend omdat ik niet zo vaak spreek voor niet-onderwijs mensen. Maar gelukkig waren de reacties positief en bleek ik met mijn passievol betoog een aantal aanwezigen zelfs ontroerd te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.