Debat avond

September 2016 – Debat in Schoonhoven

Op 22 september werd er door de derdejaars leerlingen van het Schoonhovens College flink gedebatteerd over het onderwijs van de toekomst. Leer je nu op school wat je nodig hebt voor je toekomst? En moeten leerlingen altijd mee kunnen denken over alles wat ze leren? Na een aantal lessen van DKJL gingen de derdejaars van VMBO kader tot aan VWO met elkaar en een aantal gasten in debat over deze vragen. Ook ik was te gast, namens platform 2032. En wat een verschillen zie je dus op scholen door het land. Een groot aantal leerlingen vond hier dat ze echt leerden wat ze nodig hadden voor de toekomst, voor hun toekomst. Maar iets meer mee beslissen zouden ze zeker fijn vinden. Leuk om mee te doen met deze leerlingen die zeer enthousiast waren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.