Augustus 2016 – Opening Rotterdams schooljaar

Daar sta je dan, in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. Rotterdam viert voor de tweede keer de opening van het schooljaar met inspirerende sprekers en knallende borrel. En ik mocht deze opening voorzitten en aan elkaar spreken. Sta je op dinsdag nog 450 man, is het op donderdag toch wel iets spannender. Want je staat toch in je eigen stad en kent opeens een kwart van de aanwezigen! De aftrap was van een kritische leerling van het VO, over het teveel aan toetsen. Gevolgd door wethouder Hugo de Jonge, die de cijfertjes achterwege liet en zijn trots illustreerde met vijf anekdotes van schijnbare ‘gewone’ successen in het onderwijs, die eigenlijk juist de kracht vormen van ons vak. Carel van Hees sprak over zijn onderwijsheld en zijn inspiratie voor de fotoserie van de leraar. Huub van Blijswijk benoemde dat de multiculturele samenleving binnen de scholen toch echt lukt en dat we daar een taak in blijven hebben in ons onderwijs. Harry Jan Bus van theater Walhalle bracht een heerlijk komische en welgemeende ode aan de Rotterdamse leraar. Afsluitend vroeg ik 4 leraren uit de verschillende sectoren op het podium en knalden we de kurk richting kroonluchters om zo het schooljaar symbolisch te openen.

En ik? Ik straalde omdat ik vooral heel trots ben dat ik deze opening mocht leiden. En als je dan de verkiezing ‘Best geklede leraar van Rotterdam’ aankondigt (georganiseerd door een leraar), de LmL bijeenkomst (georganiseerd door een bestuur van leraren) én de Meet up feestnacht (georganiseerd door een Twitterende groep leraren), dan besef je dat de leraren goed bezig zijn!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.