Augustus 2016 – Leraren met Lef op de Parade

Het was weer een feestje waar je u tegen zegt! Op dinsdag 23 augustus kwamen zo’n 450 Lef-leraren bij elkaar op het meest unieke lerarenfestival dat Nederland kent, de manifestatie van Leraren met Lef. Na de opening, die ik dankbaar mocht verzorgen, stroomden de leraren als een olievlek uit over 6 verschillende tenten om daar te ‘groeien’ in hun vak. Ik mocht tentleider zijn en stond twee uur lang in de boksring. Leraren strijden daar voor educatie onder de noemer Battle for Education. Na een heerlijke lunch sprak Ferd van den Eerenbeemt met twee leerlingen van de democratische school en Sander Dekker. Als ‘sidekick’ mocht ik hem vergezellen.

Het thema ‘Oei ik groei’ werd op de dag meer beleefd als ‘Hoi ik groei’ en dat was te zien. De zon droeg daar zeker een steentje aan bij. Als organisator van een evenement waar zoveel mensen met elkaar in contact komen in een vak waarbij we zo geneigd zijn in ons eigen vakje te blijven, kan ik alleen maar met een grote glimlach terugkijken op deze dag.

Parade gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.