Juni 2016 – Presentatie Teach like a champion 2.0

Sta je daan. Op je hoge hakken in je dinosaurus jurk. Op een podium. Te wachten tot Doug Lemov je naam noemt en zijn tweede boek overhandigd. Dat is best bijzonder! Op woensdag 8 juni presenteerde de CED groep in samenwerking met Doug Lemov himself de tweede versie van het boek  Teach like a champion. Een verzameling technieken die leerkrachtgedrag versterken waardoor leerlingen echt het meeste uit zichzelf gaan halen en leraren gewoonweg beter worden in hun werk.

Ik heb de eer als voorbeeld te dienen bij een aantal van deze technieken. Sterker nog, ik had de eer om ook als voorbeeld te dienen van een aantal technieken van het eerste boek! En natuurlijk kijk ik dan ook naar mijn ontwikkeling tussen deze twee boeken in. Volgens de projectleider vanuit het CED straal ik meer rust uit en zie ik er meer ontspannen uit als leraar. Meer op mijn gemak met alle technieken en het gebruik ervan. Toch maar eens naast elkaar leggen die twee filmopnames….

Maar het mooiste compliment kwam toen ik Doug Lemov de hand mocht schudden. Even ter info,  hij is de initiator en verzamelaar van de technieken vanuit Amerika, waar het boek vandaan komt. Ik werd aan hem voorgesteld waarop hij aangaf mij te herkennen van een aantal beelden:

“Jij bent toch die hele positieve lerares?”

Ik zeg niets….maar voel me best wel een beetje heel erg trots…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.