Maart 2016 – Startersdag Onderwijscoöperatie

Tijdens de startersmiddag in Rotterdam gaf ik twee keer een workshop met de titel ‘Hoe word je een leraar met lef?’. Een goede vraag! Door deze opdracht werd ik zelf ook aan het denken gezet. Hoe definieer je een leraar met lef? Ik besloot een stappenplan te maken mét goodie bag! Kort gezegd heb je de volgende 5 ingrediënten nodig: een netwerk, een visie niet alleen voor de verre toekomst maar ook voor vandaag en morgen, het lef om beargumenteerd je mening te geven over het onderwijs, peper om de waan van de dag te laten voor wat het is en gewoon te doen en last but not least….confetti om het feestje te vieren! Niet alleen als wat je wilde doen is gelukt, maar ook als het níet is gelukt, want ook daar leer je van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.