Maart 2016 – Profielenberaad

Nadenken over curriculum ontwikkeling – heeft het zin voor leerlingen? Natuurlijk! Zo sprak ik tegenover schoolleiders die aangesloten zijn bij het Profielenberaad over het advies van onderwijs 2032. Aan de hand van een aantal anekdotes wijdde ik uit over de volgens mij sterke punten in ons advies. Volgens mij heeft nadenken over curriculum ontwikkeling én curriculum ontwikkelen alleen zin als de leraren die dit doen over een aantal eigenschappen beschikken. Alles valt of staat in mijn ogen met de attitude van de leraar. Voorafgaand aan dit beraad stelde ik 7 eigenschappen vast van een leraar die curriculum ontwikkelt. Deze lichtte ik toe op woensdag 16 maart. Vol enthousiasme werden deze eigenschappen ontvangen.

Het is ook ontzettend leuk om te merken dat zoveel scholen positieve zaken halen uit ons advies, niet alleen om verder te ontwikkelen maar ook als bevestiging voor de goede keuzes die ze tot nu toe al gemaakt hebben met hun concept. Mooi!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.