Februari 2016 – Maker Education in de Balie

Op donderdagavond 11 februari leerde ik zelf weer ontzettend veel. Ik wist weinig van Maker Education, een beweging die eigenlijk letterlijk ‘het maken’ van iets en niets terug willen krijgen in het onderwijs. Of het in ieder geval een prominentere plek willen geven binnen het huidige onderwijs. Naar aanleiding van het advies was ik gevraagd om tijdens het laatste onderdeel plaats te nemen aan de gesprekstafel als panellid. Past Maker Education in het advies? En dus in het toekomstige onderwijs? En welke plek zou dit dan moeten krijgen? Ik denk dat je in het toekomstige onderwijs vooral moet kijken naar wat goed en nodig is voor de groep die je voor je hebt. En ja, dan kan Maker Education echt een rol spelen! Het is sowieso goed om te werken aan praktische vaardigheden zoals creëeren, naast alle cognitieve en sociale vaardigheden die we aanbieden. Leren iets vanuit het niets te maken, maar ook leren fouten te maken, leren om iets opnieuw te proberen, om iets beter te maken dan het nu is. En daar aan gekoppeld het stukje persoonsvorming. Want hoe ga je om met dat maken? En met successen? En met het gevoel te falen omdat het niet gaat zoals je had gehoopt?

Meer informatie over deze avond, klik op de link. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.