Februari 2016 – Interview met KCR

Begin februari werd ik geïnterviewd door Vera Haket over het advies van #onderwijs 2032. Grappig was dat ik van tevoren had gedacht dat het vooral zou gaan over hoe ik kunst- en cultuur onderwijs vorm geef bij mij in de klas. Laat dat nou net een voorbeeld zijn waarmee ik ons advies zo goed kan illustreren! Er staat 1 uur op het rooster bij ons op school voor beeldende vorming. Maar omdat ik zo’n expressief georiënteerde groep heb dit jaar (en zelf eigenlijk niet zo’n fan ben van beeldende vorming) besloot ik om mij in mijn POP te richten op een vorm van beeldende vorming die voor mij leuk is om te geven en voor de kinderen leuk om te ontvangen. Kunstgeschiedenis bleek hét antwoord! Ik introduceer een kunstenaar en presenteer over zijn/haar stijl, leven, invloeden en kunstwerken. Vervolgens gaan we aan de slag met één van deze onderdelen. Dit is dus wat voor mij het stuk ‘vrije ruimte’ inhoudt als je kijkt naar het advies. Kijken naar je groep, wat zijn hun behoeftes? Waar gaan zijn van groeien? Wat hebben zij nodig voor hun ontwikkeling? Wat sluit aan bij hun beleving en interesses?

Ontzettend leuk en ik had veel zin om Vera hier uitgebreid over te vertellen. Dat is gelukt, maar mijn verwachtingen bleken toch niet helemaal te kloppen. We hebben een ontzettend leuk gesprek gevoerd over het gehele advies, wat te lezen is als je klikt op de onderstaande link.

Blog op de website van KCR

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.