December 2014 – presentatie BOOR

‘Wat heeft een goede leraar nodig van de directeur om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen?’. Mij werd door één van de bestuurders van BOOR gevraagd om hier een presentatie over te geven aan alle directeuren van BOOR. Ja, ALLE directeuren van de basisscholen van het openbaar bestuur van Rotterdam. En ik hoefde niet voorzichtig te zijn in mijn visie op de rol van de directeur in de school. Yessss! Dat is gaaf! Dus sprak ik onomwonden over hoe ik als leraar het beste functioneer in de school organisatie. Bijvoorbeeld als een directeur zich focust op mijn sterke punten en mij de ruimte geeft om mij hierin verder te ontwikkelen.

Ik gaf het advies aan directeuren om hun leraren vanaf nu geen POP te laten schrijven enkel en alleen over hoe ze hun zwakke punten gaan versterken.
Nee, laat leraren eens een POP schrijven over hoe ze hun sterke punten nog meer gaan versterken! Want iedereen wordt toch enthousiaster van doen waar je goed in bent dan werken aan kleine zwakke puntjes?

Al eerder sprak ik hierover met mijn collega’s van Leraren met Lef, ik oefende met hen mijn betoog over de afschaffing van het POP in de huidige vorm. Klik op de link voor het filmpje. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.